Sokrates föräldrar.Sandakan 1078
Oldenburgare.
E. Sandro Hit
Ue. Donnerhall
Född 2002
Mankhöjd ca 170

Togs ur aveln år 2009 för att fokusera på dressyren, hans hingstighet gjorde honom svårriden och svårhanterad.
 
"Hingstigheten med ett mycket starkt revirtänkande och behov av total kontroll på sin omgivning gör att Sandakan inte mår tillräckligt bra. Detta förstärks ytterligare under avelssäsongen. Hingsten får därmed mycket svårt att fokusera på sin vidare dressyrutbildning"

Om Oldenburgare: Den moderna oldenburgaren har en mankhöjd på 165 – 180 centimeter och är med andra ord en ganska stor, högrest och pampig häst. Den är lämplig både som rid- och körhäst och har goda hoppegenskaper. Den är en stark allroundhäst och klarar stora tunga ryttare och lämpar sig väl för hoppning och fälttävlan. 
Minella
Svenskt Halvblod
Född 1991
Död 2011
Mankhöjd 161 cm.
E. Magini
Ue. Callaghan
Tävlad upp till msv dressyr.

Var en jättesnäll och underbar häst, ville alltid göra sitt bästa och vara alla till lags. Halvbror till Briar. Har fem listade avkommor.

På mammans sida har Sokrates bara svenska hästar medan han på pappans sida bara har hästar som härstammar från Tyskland. Sokrates har i de senaste fyra leden 0.00% fullblod men totalt i hela stamtavlan 56.99%.


Andra hästar man kan hitta i Sokrates stam:Jag vet inte, men antingen var hästarna för 100-200 år sedan oerhört missbildade och konstigt byggda eller så var konstnärerna totalt värdelösa. Hoppas innerligt på det sista alternativet, annars blir jag lite orolig... Sedan undrar jag också vem i hela fridens värld som vill framställa sin häst på samma sätt som på den nedersta bilden? Känns inte som om det är en häst jag skulle vela ha att göra med iallafall...

Och tydligen föreställer dessa två bilder en och samma häst:

Hoppas VERKLIGEN att dom fick pengarna tillbaka för målningen, det är ju inte ens nära att vara likt!! Hahahaha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0