Surprise








Ni kan ju ignorera att jag ser sjukt lame ut på alla bilder, och dom sista bilderna vart inte så bra direkt. Varså mycket fart runt omkring som han var mer intresserad av än oss!

Igår fick Surprise vila, då min rygg mådde så sjukt dåligt! Hade tänkt gå en promenad med honom men då kom just Niklas och gav dom middag, så han fick stå. Men idag så mådde min rygg bättre eftersom min mamma masserade ut dom flesta låsningarna igår. For till stallet vid 08.30 och red ut med Sophie, Men eftersom det snöat och Surprise inte har nå snösulor så fick vi rida längst vägen, som tur är så var det packad snö där så det gick att trava på sidan av vägen. Han skötte sig riktigt bra, i början var han lite nervig men lugnade ner sig då vi började trava och han gick i en stadig form efter ett tag och var mer koncentrerad på det jag ville att han skulle göra än på sakerna runt omkring. Vi red förbi ett stall där jag tidigare haft sköthäst också! Han stog då kvar i samma hage än, var riktigt längesen jag tog hand om den hästen, haha var typ 10 då. Men då vi kom lugnt travandes efter vägen så rasar det snö från ett tag, trodde Surprise skulle dö. Men han hoppade till lite och sen var det inte mer med det! Fin hästen :) Ikväll har jag jour så då ska jag och Micaela dit lite tidigare och putsa upp honom ordentligt, han ska bli riktigt snygg!

Vill ha!


Pannband 129:-

Flughuva till sommaren 129:-

Benlindor 129:-

Schabrak 249:-

benlindor 129 :-

Schabrak 249:-

Stigläder 159:-

Magplatta 759:-

Blå och vita benlindor 169 :-

Transportskydd 229:-

Schabrak 229:- (samt hoppluvan till, men hittade den inte)

Innetäcke 249:-

Schabrak 279:-

Förbygel (svart) 379:-

Träns (svart) 429:-

Reflex ridtäcke 431:-

Regntäcke 499:-

Glukosamin 499:-

Träns (svart) 499:- 

Fårskinnspadd 749:-

Benskydd (svarta) Vill även ha bakskydden men bilden gick inte att spara. 799:-

Så om någon har ca 6000kr över, så får dom gärna skänka det till mig! :)


//Elin


min röda

Är helt slut! Borde egentligen sova, men kom på att jag glömt att blogga. Trodde aldrig jag skulle kunna komma hem vid 21 och vara trött. Det är Surprise förtjänst! Duktig pojke. Idag var jag på ridskolan som varje Onsdag och hjälpte personalen. Började med att släppa Pelle i ridhuset och jävlar vad han sprang runt. Han har varit öm i hovarna sedan han skoddes i måndags(?) och har inte velat gå på framåt och har därför stått. Men han är på G nu igen :) Därefter fortsatte jag med Talent! Riktigt fin ponny, hade velat ha honom alltså! Sen hann jag inte så mycket mer än intaget och sedan hämtade Celia mig och vi for vidare mot Pitholm. Eftersom att klockan var vid 16 så bestämde vi oss för att rida innan det vart mörkt då det blir helt kålsvart på heden! Dessvärre måste man skritta 1h innan man kommer till en sträcka där man kan trava och galoppera, sjukt störigt! När jag och Celia tagit oss dit så sätter vi hästarna i galopp och Surprise var verkligen ett nervvrak! Två bilar kom och eftersom att vägen är så smal så fick vi gå ner i diket. Av nån anledning så vart Surprise väldigt rädd (eller så fjantade han sig) för bilarna och började jappa fram och tillbaka, hit och dit! Knäpphäst, men han lugnade ner sig efter ett tag och efter det gick allt klockrent! Var hem en snabbis och kastade i mig mat innan jag for tillbaka till stallet för kvällsjour, Celia hjälpte mig så det gick fort! La ner ett grovjobb med spolspiltan och nu är den kliniskt ren (haha nästan iallafall) innan jag pussade på min fina röda och for hem!

Imorgon blir det uppstigning 08.00 för ridning med Sophie 08.30! Ska befinna mig på ridskolan 12.30 också. Haha! Kanske inte så konstigt att man är trött på kvällarna, förr gjorde jag ju inget ansträngande direkt! Men inte klagar jag! ;-) Är verkligen sämst på att ta bilder på honom förresten, ska försöka ta några imorgon... Men hittade några gamla på Nathalis Facebook, så här kommer dom! Hoppas att det är okej för dig Nathali att jag lägger upp dom :)


Debutritt

Red debutritten igår! Shit vad han var fin :) Var ute på heden med Sophie och Chessi i 1,5h! Trots det dåliga underlaget så hittade vi ändå ställen där man kunde trava och galoppera, Prisse var sjukt svettig då vi kom tillbaka! Idag ska jag rida med Celia efter jobbet, vi får se hur det går ;)


Hallå! :-)

Är på tiden att även jag uppdaterar! Är verkligen kul nu när Elins pålle har kommit, så många gånger vi först har varit hos Sockan och sen måstat fara till ett annat stall så att Elin har kunnat rida. Men nu äntligen kan vi rida tillsammans, varje dag! Surprise är verkligen jättefin, riktigt skönt med en mogen herre i stallet som inte bryr sig så hårt om Sockans unghästfasoner i hagen. Det skulle inte bli många lugna stunder i hagen då, eftersom Sockan är med på varenda bus någon annan häst kan tänka sig göra.
Sokrates är det förövrigt bra med, för någon dag sedan när jag var ute och red tillsammans med Sophie och Chessi så hittade vi en ny väg som vi for efter. Men när vi hade hunnit en bit möts vi av en ilsken man som vrålar att vi ska vända om också viftade han och schasade med armarna! Otrevlig typ det där, det må jag då säga.
Idag ska Isabelle följa med mig till stallet, Sockan ska ridas och som vanligt blir det en uteritt då våran ridbana inte är i bruk för tillfället. Längtar tills den är färdig!

/Celia

Lyckligast i världen

Nu har Surprise nya dojjor! Äntligen så är han ridklar :) Gick skit bra och sko, och stog och mös med honom innan i boxen och hittade ett ställe på halsen han gillar att bli kliad på, han riktigt stod och hängde på min axel, sötisen! Imorgon blir det uppstigning 08.30 för att befinna sig i stallet 09.00 för utritt med Sophie, ska rida igenom honom ordentligt och han ska få ur sig all överskottsenergi han fått av att stå dom här första dagarna. Är riktigt taggad! Dock så tror jag inte att han har så mkt överskottsenergi eftersom sockan är ett plåster på honom hela tiden, första dagen var han ju helt skummig då han kom in från hagen så nog får han motion!

Under tiden jag väntat på att han ska komma så har jag följt Celia mkt till stallet, och varje gång man öppnat stalldörren då har boxen varit tom, hagen med (Förutom sockan då) och nu så är han där, kan verkligen inte vara gladare! Jag som i stort sett är världens lataste människa har idag GÅTT till granngården och handlat skor, igår gick jag med honom i ca 1,5h! Svårt att tro faktiskt, men han ger mig så mkt motivation! Kan som inte beskriva känslan haha!


Skoning!

Idag ska Surprise äntligen få nya skor, märkte igår då vi var på en lång promenad runt hela pitholm att ingen av skorna satt värst bra! Så har Ida tid idag så får hon slå på nya på alla hovar, annars blir det bara på den han tappat i och med att dom andra fortfarande sitter och han kan inte stå fler dagar nu känner jag! :) Igår gick vi som sagt runt pitholm och kolla på massa saker som traktorer, vägbommar, skyltar, cyklar, och massa mer grejer men han vart inte det minsta rädd utan skötte sig helt exemplariskt! Min fina kille! Det går bra för han och sockan i hagen med, trots att sockan är efterhängsen! Enda som jag vet just nu är att han tycker att vattenkoppen är obehaglig, försökte vänja honom med den igår men då vart han bara uppstressad så tänkte att man övar på det lite varje dag. Tillsvidare så får han ha vätskebrist, haha nä nu var jag hemsk.. självklart har han en hink!


Surprise har anlänt!

Idag kom Surprise, min nya stjärna! Varit en riktig stalldag, både ställt i ordning saker, smort, haft jour, gått en promenad med hästen och badat honom! Nu står han i boxen och knaprar på höet medans jag ska ta en dusch och sedan sova till en film! Är riktigt nöjd med honom, och hade verkligen sett fram emot att rida imorgon men han har lyckats tappa en sko idag i hagen! Sjukt typiskt! Inte så många som kommer ut på en söndag och skor, men vi får minsann hålla tummarna! Tänkte ta mer bilder osv imorgon, behöver göra mig klar för sängen nu!


Knasboll

Sockan har lekt vilddjur sedan sist. Stegra som värsta cirkushästen så man hamnar typ tre meter upp i luften (som om han inte redan är nog hög...), bli rädd för ett icke existerande föremål och galopperat hårt och hetsigt på asfalten, ropat hysteriskt efter sina vänner när vi har varit i skogen osv. Knashästen! Som tur är så har allt gått bra, Elin blev vettskrämd när Sockan stegrade och trodde att jag skulle dö men som ni märker så överlevde jag, hehe. Vet inte riktigt vad han fick för sig men tror han har lite överskottsenergi nu när det är så dåligt underlag att det inte riktigt går att arbeta som man vill. Sen verkar han ha vårkänslor också, lillkusen. Han är rätt söt, den lilla illbattingen!



En film.

Sokrates är feberfri nu, vilket han förövrigt har varit sedan dagen efter han hade temp, så tror helt enkelt det berodde på hans varma täcke. Han går då naken ute nu (såvida det inte regnar/snöar/är för kallt) fram tills täcket jag klickade hem har kommit. De senaste dagarna har jag pysslat på lite med honom, ridit ut och allmänt chillat i finvädret. Mamma följde med till stallet en dag och filmade lite så här kommer en liten film med blandade gamla och nya klipp.

/Celia



Feber...

Igår när jag och Elin kom till stallet så fann vi en extremt glansögd (eget påhittat ord) Sokrates i hagen. Så vi tog in honom och tempade honom utifall att, han såg pigg och alert ut i övrigt men ovanligt glansig och trött i ögonen. Och tur var det att vi tempade honom för mycket riktigt var han lite febrig. Ingen hög feber eller så utan ungefär som när man själv ligger någonstans mellan 37-38 grader, man är inte superhängig med det känns som att något är på gång.

Jag har även mina aningar på vad det beror på, eftersom Sokrates har svart bälte i att förstöra täcken så har han hunnit förstöra två fleecetäcken, två regntäcken, ett övergångstäcke osv. Därför är det enda täcke jag för tillfället kan ha på honom vintertäcket med hals (medan de andra är på lagning, om dom nu någonsin kommer få tillbaka sitt ursprungliga utseende, två stycken har jag redan varit tvungen att kasta), dvs det täcket som håller honom varm de dagar det är typ 25 minus. Och de senaste dagarna har det varit plusgrader så det där täcket har varit alldeles för varmt för honom, dessutom står han inte still i hagen speciellt många sekunder under dagen och hans ständiga vandring drar ju även upp tempen litegrann. Har haft honom utan täcke några timmar mitt på dagen men har inte velat ha honom utan ändå från morgonen till kvällen då det har blåst så sjukt mycket och Sokrates lätt blir öm i ryggen, speciellt när han är klippt och inte har någon päls som skyddar på samma sätt.

Har klickat hem ett regntäcke åt honom nu med 80g vadderat foder som förhoppningsvis är av tåligt material som han kan ha dagar som dessa, när det är kring 5-7 plusgrader men ganska mycket blåst. Det finns även fäste för halstäcke på det.

/Celia


Hallå!

Nu är det på tiden att ni får se hur det ser ut i det nya stallet! Eller nya och nya, har ju faktiskt stått där i ca två månader nu... Har hur som helst gjort en liten film så att ni ska få se hur det ser ut där, för det kan ju vara lite kul! Ni får även en liten snutt på hur det ser ut uppifrån Sockans rygg. Min lilla långöra, haha. ♥

Musiken (om den funkar) låter förresten som om det är värsta sorgliga krigsfilmen eller något, hahaha. Hade inga låtar på datorn så fick bli en från youtubebiblioteket. Aja den duger! Hehe.




/Celia

En uppdatering!

Som vanligt är det typ dött på uppdateringsfronten här... Har inte hänt så mycket de senaste dagarna så har inte riktigt haft något att skriva om. Har varit ute och kört galoppintervaller, joggat lite och annars bara tagit det lugnt sen senast, i söndags var jag bakis och igår blåste det så sjukt mycket så då fick Sockan vila, kände inte för att bråka med stormvindarna eller mitt trötta sinne.

Idag har jag varit ute och skrittat i ca 45 minuter på kvällkvisten med Joanna och hennes kompis. Trots att det fortfarande blåste som satan (Sockans höpåse med tre kg hö i var inte längre på sin rätta plats utan påväg bort mot ridplanen) så var det himla mysigt. Sockan har blivit så himla lugn till sättet sedan vi flyttade till Pitholm, han har mer energi men är mycket coolare i huvudet vilket är enormt skönt! Så fast än det susade från vinden så att träden skakade och det var lite läskigt halvmörkt så var det minsan inga som helst problem för herr S!

Dessvärre är ju jag smidig som ett kylskåp så när jag skulle hoppa av sträckte jag mig i ljumsken... Som tur var så var det ingen ordentlig sträckning utan det smärtar bara till ibland, typ när jag ska leka vig eller ta långa kliv. Men ja, är man stel och klumpig får man banne mig skylla sig själv!

Här får ni två otroligt vackra bilder på mig och Sockanponken, tagna för någon dag sedan.

/Celia


Lista

Första hästen du red? Vranak, min grannes förra häst!
Första hästen du hoppade med? Nutte på ridskolan, tro det eller ej!
Första favorithästen? Artemis som stog på ridskolan!
Första tävlingen? Det var en klubbdressyr med Nutte!
Första egena ponnyn? Inte haft någon! Men hade en foderponny då jag var mindre, pontus:)
Första egna stora hästen? Har ingen, men får snart!
Första hingsten du red? Tror inte jag ridit någon hingst!
Värsta hästen du ridit? Haha troppe, inte för att han är så farlig men han gillade verkligen inte mig. Så fort jag gick in i boxen så skulle han bitas eller sparkas, och då jag red skulle han kasta av mig! Haha
Värsta ritten? Då jag hade med Laban till Celias stall och vi skulle försöka rida ut, gick inte direkt bra då hästarna inte hade en positiv inverkan på varandra. Men kan inte säga att jag har någon "värsta" ritt, menar fast saker och ting gått dåligt så händer det ju alla och det är ju inte så att jag blivit rädd eller så?
Värsta avtrillningen/avkastningen? Är nog antingen från sockan eller Harley! OM man tänker på skadorna, tycker väl inte att någon av dom var så farliga egentligen!
Största hästen du suttit på? Sokrates!
Minsta hästen du ridit? Bettan på ridskolan, hade henne i 3 veckor under sommarlovet då jag var liten :-)
Favorit b-ponny? Beata! :)
Favorit c-ponny? Zack!!
Favorit d- ponny? Zita :)
Favoritsadel? Zitas hoppsadel var riktigt skön, zaldi!
Favorittäcke? Den var klurig!
Favorit schabrak? Det är ju lika på vilken häst man har, alla hästar passar ju inte i allt. Men har ett nu som jag köpte till Laban, svart med silvrig kant och röda detaljer. Riktigt snyggt! :)
Pullar- eller engelsk nosgrimma? Hoppning pullar, dressyr engelsk :)
Benskydd eller benlindor? Benskydd är ju mer bekvämt, men tar gärna lindor om jag ids då jag ska rida dressyr!
Skor eller barfota? Skor
Lång eller kort man? Det beror ju på hästen, men tycker det ser mer välvårdat ut med kort :)
Ljus eller mörk fux? Beror på hur ljus, men båda är fina!
Ljus eller mörk brun? Mörk!
Svart eller vit? Svart, vitt är en väldigt jobbig färg att ha på sommaren.
Bred eller smal bläs? Breda är sötast!
Stjärn eller bläs? Bläs, men det beror ju på hästen:)
Med eller utan strumpor? Strumpor är snyggt , speciellt när dom är jämnhöga.
Syntet- eller lädersadel? Läder såklart.
Hopp eller dressyrsadel? Ska man hoppa så en hoppsadel, rida dressyr så tar man en dressyrsadel??
Hoppning eller dressyr? Hoppning!

/ Elin



Uteritt

Sokrates har vilat i två dagar vilket har resulterat i en otroligt rastlös häst. Han har spenderat tiden med att trakassera sin vattenhink som han kastat omkring sig i hagen och gått och burit på, slita i Leos (hagkompisens) grimma, fått sin egen grimma söndersliten, fått en rispa i pannan och andra trevliga saker. Han blev därför riktigt ivrig idag när han äntligen fick komma in i stallet för att bli iordninggjord för en ridtur. Han kunde inte stå still på gången utan trampade omkring hela tiden, rev ner sopborstar, ruskade oavbruted på huvudet så att det rasslade i kedjorna och var allmänt störig. Men sedan när vi kom oss ut i skogen var han jättefin, han gick på riktigt bra framåt med stora luftiga steg, sedan brydde han sig inte ens om skotern som kom körande mot oss, vart jätteglad när han fick sträcka ut i galopp och sedan på hemvägen var han totalt avslappnad och nöjd. Fina killen!

Sokrates är en sån häst som inte mår bra av att vila, han får myror i hela kroppen och börjar hitta på egna sätt att aktivera sig på, dansar in och ut från hagen, vandrar konstant i hagen och blir allmänt otålig och skrapig inne i stallet. Zita hade jag utan problem kunnat ställa av en vecka och sedan vara precis som jag lämnade henne vid nästa ridtur medan det bara spritter av iver, spänning och överskottsenergi i Sokrates kropp.



Blogglista!

Första hästen du red? Minns att jag red Diamant Dally som stod på PRK för flera år sedan, det var innan jag börjat rida på ridskola själv.
Första hästen du hoppade med? Tror det var Gringo på ridskolan.
Första favorithästen? Skogs Mulle, han blev jag skötare på!
Första tävlingen? Första riktiga tävlingen var med Zita, antingen var det en distans eller en dressyrtävling, minns inte vilken som var först!
Första egena ponnyn? Zita III, min svarta lilla New Forest.
Första egna stora hästen? Sokrates! :)
Första hingsten du red? Vet inte om jag har ridit någon hingst?
Värsta hästen du ridit? Har nog aldrig ridit någon riktig värsting, Sokrates är ju den jag verkligen skadat mig när jag trillat av, men han är ju ingen bråkstake med syfte att döda precis, han var ju blott fyra bast då! Goofy (fullblod) har också humör och kan vara rätt så skarp och svårhanterad men han har jag aldrig flygit av eller haft några större problem med.
Värsta ritten? Var när jag och Sokrates mötte två travhästar på rakan, Sokrates blev så fruktansvärt rädd och blockad i huvudet, trodde han skulle stegra över eller gå omkull, han hade verkligen ingen styrsel i benen och var mer i luften än på marken.
Värsta avtrillningen/avkastningen? Sokrates på travbanan, var ingen obehaglig avramling direkt men lyckades inte landa på bästa tänkbara sätt precis, så blev att besöka akuten och hoppa på kryckor!
Största hästen du suttit på? Sokrates, haha. Mycket Sockan just nu! :-)
Minsta hästen du ridit? Typ Pepsi på Jonsgården, en liten shetlandsponny.
Favorit b-ponny? Har knappt ridit någon b-ponny. Casper var ju rätt gullig dock!
Favorit c-ponny? Pass! :)
Favorit d- ponny? Zita såklart. Och Thowra som stod på ridskolan, så otroligt fin häst.
Favoritsadel? Den skönaste jag har ridit i är nog Sockans förra, en Pessoa Legacy.
Favorittäcke? Tror vintertäcket jag hade på Zita. Ingen aning vad det var för märke men det var svart och hade riktigt bra knäppen, både framtill och på maggjordarna. Hade även avtagbar hals!
Favorit schabrak? Vet faktiskt inte, varierar från dag till dag beroende på vilken outfit vi kör på!
Pullar- eller engelsk nosgrimma? Engelsk!
Benskydd eller benlindor? Benskydd, vissa är faktiskt riktigt snygga! Plus så är det jobbigt att linda.
Skor eller barfota? Skor
Lång eller kort man? På Sokrates är det såklart en kort och välfriserad man, men på grövre hästar är det otroligt fint med lång man.
Ljus eller mörk fux? Ljus! :)
Ljus eller mörk brun? Mörk helt klart!
Svart eller vit? Svart, som Zita och Thowra!
Bred eller smal bläs? Bred är väldigt gulligt.
Stjärn eller bläs? Stjärn! Speciellt när det är format så här ♦! :)
Med eller utan strumpor? Strumpor är snyggt , speciellt när dom är jämnhöga.
Syntet- eller lädersadel? Läder såklart.
Hopp eller dressyrsadel? Gillar hoppsadlar bättre men med Sockan t ex, som jag köpte när han var fyra så valde jag att ha en dressyrsadel eftersom jag kände att det då var viktigare att utbilda honom inom dressyren än inom hoppning.
Hoppning eller dressyr? Hoppning! Så otroligt roligt!

/Celia



Finaste Zita.



GulleThowra som nu mer är på de evigt gröna.


RSS 2.0